Coachen en wandelen

Herken je dit?
Je zit niet lekker in je vel. De balans in je lichaam, hoofd en gevoel is ver te zoeken. Je piekert over de gekste dingen. Slapen gaat moeizaam. Je weet niet goed wat je wilt. Je vraagt je af ‘Wat is eigenlijk mijn droom?’ of ‘Wat voeg ik toe?’

Welk effect het een coachgesprek?
Als coach luister ik naar je en help ik je jouw gedachten te ordenen. Werkend vanuit een mindfulness en de progressiegerichte methodiek leer je te focussen op mogelijkheden, kansen en oplossingen. Het gaat er niet om hoe jouw situatie is ontstaan, maar hoe je er het beste mee om kunt gaan. Hoe je dingen een plek kunt geven. Hoe je los kunt laten. Hoe je richting kan geven aan jouw toekomst, doelen en dromen. Iedereen heeft een innerlijke kracht, sommigen noemen het hulpbronnen, die ons in staat stelt lastige situaties het hoofd te bieden en weer in balans te komen.

Hoe werkt het?
Het eerste gesprek, tevens intakegesprek, gaan we op een rustige plek in de natuur zitten. Dat kan aan het strand of in de vallei zijn. Na een half uur bepalen we samen of we het coachtraject ingaan. Het is belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen mij en jou en dat je het gevoel hebt dat het je gaat helpen.
Besluiten we dat we doorgaan dan vervolgen we het gesprek. Soms krijg je een opdracht mee om aan de slag te gaan. Samen bepalen we waar en wanneer het volgende gesprek gaat plaatsvinden.

De gesprekken vinden plaats tijdens een wandeling of op een rustige plek in de natuur. Jij vertelt en ik stel je vragen. Het voordeel van wandelcaching is doordat we lopen, actief zijn, gaat het praten makkelijker. Ook het elkaar niet constant aan hoeven kijken maakt het eenvoudiger te praten. Als coach oordeel ik niet en geef ik alleen advies als je het mij vraagt. De ervaring leert ons dat 2 of 3 gesprekken/wandelingen voldoende zijn om je beter te voelen, te weten hoe je verder kunt of wat je het beste kunt doen.

Heb je interesse in een coachwandeling mail gea@armoniadelavida.com of bel 0034 679488880.